Stichting Historisch Charlois

‘Aan Beugelsdijk’ - Helder boekwerk rond het
boerenleven in Overschie in 1900

Ongeveer een eeuw geleden kwam er een eind aan de Beukelsdijk als landweggetje door het polderland aan de noordwestkant van Rotterdam. De soms al eeuwenoude boerderijen werden gesloopt en de landerijen maakten plaats voor de oprukkende stedelijke bebouwing. De hier wonende Overschiese boerenfamilies zagen dat met lede ogen aan en probeerden elders met meer of minder succes een nieuw bestaan op te bouwen.
De Beukelsdijk, of zoals oudere bewoners het toen nog zeiden ‘Beugelsdijk’, was een echt veeteeltgebied.
Lees meer over ‘Aan Beugelsdijk’, Het boerenleven in Overschie.....

Nederlandse ondernemers
Rotterdam 1850 - 1950

Mannen als Van Beuningen, Dutilh, Van der Mandele, Reuchlin, Van der Vorm en Wilton behoren tot de groep van vijftig Rotterdammers die zijn beschreven in deel 6 van de rijk ge´llustreerde boekenreeks 'Nederlandse Ondernemers - 1850-1950'.
Het is onlangs van de pers gerold en geldt nu al als een belangrijk historisch en biografisch naslagwerk op het gebied van ondernemersgeschiedenis.
Lees meer over Nederlandse ondernemers - Rotterdam 1850-1950.....

Ken je Rotterdam

Auteur Cees Zevenbergen heeft als ex-werknemer van het Gemeentearchief Rotterdam en als gepensioneerd voorlichter van het Maritiem Museum Rotterdam zich altijd in het centrum van de stedelijke historie bewogen. Mede dankzij zijn vergaarde kennis schreef hij moeiteloos diverse boeken over de stad en Cees voegde daar recent zijn boek 'Ken je Rotterdam' aan toe.
Lees meer over Ken je Rotterdam.....

Opkomen voor je eigen huis
Stadsvernieuwing in Overschie 1985 - 1995

Medewerker Gerard Burger van museum Oud-Overschie ‘De Hoop doet Leven’ heeft de historie van bijna dertig jaar stadsvernieuwing in Overschie in zijn boekje ‘Opkomen voor je eigen huis’ in woord en beeld vastgelegd.
De nadruk ligt op de roerige periode 1985-1995, toen de bewoners de strijd aanbonden met hun huisbaas, de gemeente Rotterdam en de Rijksoverheid.
Meer dan eens werden barricades beklommen tegen de tochtige en niet-geïsoleerde huizen, lekkages, kou lijden in de winter, schimmel en zelfs roestvorming in de brievenbus.
Lees meer over Opkomen voor je eigen huis.....

Naar vorige pagina [1]

Meer boeken - Naar volgende pagina [3]


Afbeelding voor de layout
Afbeelding voor de layout
Facebook icoon
Afbeelding voor de layout
Witte lijn
Contact
Afbeelding voor de layout
Afbeelding voor de layout
Adres:
Wolphaertsbocht 105
3082 AG Rotterdam

Bankrekening:
NL 72 INGB 0651 6424 93

Telefoon:
010-480 66 18

E-mail:
info@historisch-charlois.nl

Openingstijden:
zaterdag en zondag
van 13.00 tot 17.00 uur
(op feestdagen gesloten)
Afbeelding voor de layout
Witte lijn
Afbeelding voor de layout