Exposities

FOTO EXPOSITIE

Onze foto expositie op de Kaatsbaan is momenteel gewijd aan de historie en evolutie van authentieke Charloisse kleding. Dit omvat echter niet alleen de dorpse klederdracht van voorheen, maar ook de ontwikkelingen in kledingstijl die op Charlois werden opgepakt in latere jaren, afkomstig en geïnspireerd vanuit o.a. Engeland, Amerika, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Zweden, Noorwegen en zelfs de Fair Isle eilanden. Charloissers integreerden die invloeden en creëerden er als het ware hun eigen mode mee.

Typisch voor Charlois is bijvoorbeeld de historie van de bloemschorten zoals de vrouwen deze droegen en natuurlijk ook de staartmutsen en floddermutsen en de verschillende typen klompen en hoofddeksels zoals die werden gedragen door de mannen. (Ook de kleding van de Heij heeft onze aandacht, want die kon soms ietsje anders zijn.) En aan het modernisme wat er met de jaren langzaam steeds meer in kwam binnen kledingstijlontwikkeling in onze regio schenken we tevens aandacht binnen de expositie.

 

Onze exposities zijn gratis te bezoeken op momenteel alleen de zondag (en dit om de 14 dagen in de oneven weken) van 13:00 tot 17:00 uur in de expositieruimte van de Kaatsbaan 6.

Het is echter altijd mogelijk om het materiaal op een ander moment bij ons te bekijken op de stichting. Maakt u daarvoor een afspraak via ons info mailadres. Dat kan eventueel ook met extra aanvullingen vanuit ons archief.

Op de dinsdagen werken wij op de stichting altijd verder aan onze taken en u kunt dan eventueel ook aan de deur komen bij ons. Bijvoorbeeld als u specifieke historische vragen heeft en dergelijke meer. U bent op deze dag zeker welkom ons te bezoeken. 

Wij zijn überhaupt altijd bereikbaar op ons digitale huisadres.

Dat is: info@historisch-charlois.nl