Exposities

FOTO EXPOSITIE

Onze foto expositie vanaf september 2021 zal gewijd zijn aan de bijzondere historie van de Prins Willemschool op Charlois vroeger, want veel mensen zaten erop. Zelfs de kinderen van de beroemde Charloisse schipper Blom. In de volksmond is de school ook wel bekend als de ‘Willemschool’.

Tevens schenken we aandacht aan de verenigingen en clubs van weleer met ook ruimte voor nieuwe clubs. Charlois is booming in de huidige tijd en bij ons kunnen mensen elkaar ontmoeten om over die dingen te praten met elkaar.

Charlois heeft immers een enorm rijke historie wat het club- en verenigingsleven aangaat. Denk alleen al aan de vele voetbalteams van vroeger, maar wat dacht u van de speeltuinverenigingen en toneelclubs om maar iets te noemen. Van al deze historische situaties hebben wij een uitgebreid scala aan beeldmateriaal in ons archief. We hopen vooral ook dat de jonge mensen op het Charlois van nu hier inspiratie uit kunnen putten.

De expositie is o.a. gratis te bezoeken op zaterdag en zondag van 13:00 tot 17:00 uur in de expositieruimte van de Kaatsbaan 6.
Het is echter ook mogelijk om het materiaal op een ander moment bij ons te bekijken op de stichting. Maakt u daarvoor een afspraak via ons info mailadres. Dat kan eventueel ook met aanvullingen vanuit ons archief.

En mocht u vragen of opmerkingen hebben, meldt u deze dan ook op dit adres.

Dat is: info@historisch-charlois.nl