Rondleiding Oud-Charlois

U houdt van een wandeling? Geschiedenis interesseert u? Dat is mooi! Wij zitten op dezelfde golflengte. Iedere laatste zaterdag en zondag van de maand organiseren wij rondleidingen door het oudste gedeelte van Charlois. Het gebied waar het allemaal begon, ruim 550 jaar geleden.

Voor de rondleiding vragen wij 7,50 euro per persoon. Dit is inclusief een luxe folder met leuke achtergrond- informatie en een kopje koffie/thee of warme chocolademelk voor vertrek en bij terugkomst.

De wandeling duurt ongeveer 80 tot 100 minuten onder begeleiding van een gids. De afstand bedraagt bij benadering 3,5 kilometer. Tijdens de wandeling krijgt u niet alleen informatie over historische gebouwen en het ontstaan van het dorp, maar ook leuke weetjes worden gedeeld. We wijzen plekken aan waar vroeger hele andere dingen waren dan wat er nu te zien is. De Maastunnel komt aan bod en de route biedt mogelijkheden om mooie foto’s te maken van diverse historische panden en vanaf een pier met het stoomschip SS Rotterdam in de achtergrond.

Kortom, loop gezellig een rondje met ons mee door de kern van Charlois.